Villabryggor_flytande_båthus

Specialbryggor

Marineteks villabryggor och marinakonstruktion kompletteras med specialiserade bryggor. Alla Marineteks bryggor kan anpassas nästan oändligt för att möta olika behov. I synnerhet Marineteks betongpontoner gör det möjligt att specialisera bryggorna. Detta är tack vare träramen, som sitter på toppen av små betongpontoner. Betongpontonerna kommer i fyra olika storlekar, så många dimensioner och former är möjliga att uppnå. Om du vill ha böjda former, är det enklaste sättet att använda en stålram. De vanligaste skräddarsydda strukturerna är trädäcket, som kan höjas, sänkas och breddas, och olika personliga elementer. Fråga din närmaste återförsäljare om mer information.

Exempelprojekt

Genom att kombinera tungpontoner, kan stora och högkvalitativa uppsättningar byggas för krävande behov. Den skräddarsydda bryggan kan ha ett däck av antingen tryckimpregnerat furu eller plastkomposit.

Specialpontoner Två tungpontoner kombinerade
Två tungpontoner kombinerade

Mindre betongpontoner är lätta att modifiera för en skräddarsydd lösning gjord för att passa strand och syfte. Denna brygga är en speciallösning gjord för en lägenhetskomplex i Helsingfors.

Specialbryggor Båtbrygga byggd med hjälp av betongpontoner
Båtbrygga byggd med hjälp av betongpontoner

Denna bro är baserad på betongpontonen Ostron. Sidobeläggningen ger bron ett rent och miljölämpligt utseende.

Specialbryggor: Brygga av en Ostron
En brygga gjord baserad på Ostronet.

Detta skräddarsydda Sjölejonet har ett specialgjort däck, en bågbro, fendrar, WTS-pollare, badstege och ett träräcke med repinlägg. Den nedre delen av däcket underlättar passage till små båtar.

villabryggor Specialbryggor

Plastpontonbryggor kan också vara stora. Denna stora brygga har utförts exakt efter kundens önskemål ända ner till belysning och räcke. Plastpontoner har använts för flotation.

Villabryggor specialbryggor Stor plastbrygga
Stor plastbrygga av tubpontoner med belysning och räcke.

En upphöjd trädäck kan byggas på Sjölejonet som får den att fungera bättre i kommersiell trafik. Denna brygga  är utrustad med räddningsutrustning och ett däck på en meter.

Villabryggor specialbryggor Sjöbjörn med höjd däck
Sjöbjörn med höjd däck och säkerhetsutrustning